Broodje ham, ei en friet

25
jul
2016
ham-egg-potato2

We hebben het allemaal wel eens gehad, een kater, maar wat is nou de beste hangover cure? Wij waren op deze maandag ook haastig op zoek naar een recept wat ons kon helpen bij het verwerken van de kater van afgelopen weekend. Een broodje ham, ei en friet bleek de oplossing. Deze combinatie van heerlijke ingrediënten zorgde er bij ons voor dat de kater snel verdween. Wil je het ook proberen check hieronder het recept.

Wat heb je nodig?

Beenham, 2 stronken bleekselderij, 1 wortel, 1 middelgrote witte ui, 60 ml appelcider azijn, 1 g korianderzaad, 4 g hele zwarte peperkorrels, 1/2 bos peterselie, 30 g ongezouten boter, 4 grote eieren, 1 1/2 kilo aardappelen, gekookt, olie om te frituren, 4 kleine ciabattas, 200 g mayonaise, 30 ml azijn, piccalilli

Recept

1. Bedek in een hapjespan de ham, bleekselderij, ui en wortel met de appelcider azijn en water. Voeg de korianderzaadjes, peperkorrels en peterselie toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur pruttelen tot de ham van het bot valt, ongeveer 1 1/2 uur.

2. Giet af, je kan het vocht bewaren voor soep. Bewaar minstens 250 ml om je ham in te koken voor de boterham. Als de ham is afgekoeld, pluk het dan van het bot, gooi het bot en vel weg.

3. Snij de aardappel in dunne reepjes en spoel af met water.

4. Verhit een flinke laag olie in een wok tot 180°. Giet de aardappels af en dep droog. Frituur de aardappel tot goudbruin en knapperig, 3 tot 4 minuten. Laat de aardappel op een papieren doekje uitlekken, kruid de aardappel niet. De sandwich is al zout genoeg door de ham.

5. Meng ondertussen de mayo met de azijn, en smeer een dikke laag op de bovenste helft van een ciabatta.

6. Kook de geplukte ham in de bewaarde bouillon tot het warm is, 1 tot 2 minuten. Leg het vlees op de onderste helft van een ciabatta en bedek het met piccalilly.

7. Bak een ei tot het eiwit gestold is maar de dooier nog loopt. Leg een ei bovenop het vlees, en doe daar bovenop de friet. Dek het broodje af met de met mayo besmeerde bovenkant en druk stevig aan. Geniet je suf.

bron: Munchies