5 Mug Cakes, Klaar in Slechts Enkele Minuten

04
apr
2016
mug cake cookie dough

Je hebt er vast wel van gehoord. Cakes die je in de magnetron klaar kan maken. De eerste keer dat wij ze zagen moeten we toegeven dat we sceptisch waren. Hoe kan je nou een cake maken in enkele minuten? Dus hebben wij er een aantal uitgeprobeerd, en raad eens? Het is zeker mogelijk een cake te maken in slechts enkele minuten … en ze zijn ook nog eens ERG LEKKER!

Daarom deze week 5 lekkere mug cake recepten om uit te proberen. Alles van pompoen cakes tot heerlijke chocolade cakes en aardbeien slagroom cakes. Er zit zelfs een glutenvrije versie tussen! Dus de volgende keer dat je zin hebt in een lekkere snack, maar weinig tijd hebt, weet je wat te maken…

Mug Cake Nutella

1. Nutella Mug Cake

Chocolade mug cake perfectie, met een hint van Nutella. Deze mug cake mag dan wel wat meer vet bevatten dan goed voor je is, maar het is de perfecte afsluiter na een diner om je chocolade verlangen te stillen. En het beste van dit dessert is dat het snel en gemakkelijk is, binnen vijf minuten op tafel.

Ingrediënten:

4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels witte kristalsuiker
1 ei
3 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels Nutella
3 eetlepels melk
3 eetlepels olijfolie of andere plantaardige olie

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een grote koffiemok. Klop alles met een vork tot een gladde massa.
Plaats hem in de magnetron op hoogste stand voor 1-3 minuten, afhankelijk van wattage van de magnetron (die van ons nam ongeveer 1-2 minuten in beslag).

2. Maak de cake af met wat slagroom en chocoladesiroop. Genieten!

Maakt 1 grote portie.

mug cake cookie dough

2. Chocolate Chip Cookie Dough Mug Cake

Heerlijk comfort food dat smaakt naar chocolate chip cookie dough, en dan ook nog eens klaar binnen 2 minuten. Wat wil je nog meer.

Ingrediënten:

1 ei
3 eetlepels bruine basterdsuiker
1/3 kopje bloem
1 eetlepel zachte boter
3/4 eetlepels chocolade stukjes (of hagelslag)

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een grote koffiemok. Klop alles met een vork, zodat de ingrediënten goed gemixt zijn.
Plaats hem in de magnetron op hoogste stand voor 1-3 minuten, afhankelijk van wattage van de magnetron (die van ons nam ongeveer anderhalve minuut in beslag).

2. Serveer met een bolletje vanille-ijs en geniet!

Ingrediënten zijn per mok.

pompoen mug cake

3. Pompoen Mug Cake

Wij hebben deze gemaakt in een reguliere koffie mok en dat werkte perfect, geen extra large mok nodig voor deze. Uiteindelijk garneerde wij hem met slagroom en wat gesuikerde pecan noten, een aanrader!

Ingrediënten:

1 ei
2 eetlepels halfvolle melk
1/4 theelepel vanille-extract
1/4 kopje pompoenpuree
7 eetlepels bloem
1/4 kop bruine basterdsuiker
1/4 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel piment
1/4 theelepel zeezout

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom met een garde en giet het mengsel in een koffiemok.

2. Plaats de mok in de magnetron op hoogste stand voor anderhalve minuut. Als de mok overstroomd veeg je dit er vanaf. Vervolg het kookproces door de mok nogmaals voor anderhalve minuut in de magnetron te plaatsen.

3. Garneer met slagroom en noten naar wens.

Ingrediënten zijn per mok.

aardbeien mug cake

4. Aardbeien en Slagroom Mug Cake

Een heerlijke fruitige cake getopt met verse aardbeien. Het recept maak een grote portie, dus zorg voor een flinke mok, of pas het recept naar wens aan.

Ingrediënten:

1 ei
2 eetlepels aardbeien yoghurt, goed geroerd
1 eetlepel plantaardige olie
1/8 theelepel bakpoeder
1/8 theelepel vanille-extract
4 eetlepels kristalsuiker
5 eetlepels bloem
1/4 kop vers gesneden aardbeien en slagroom voor het serveren!

Bereidingswijze:

1. Besmeer de binnenkant van de mok lichtjes met olie of boter.

2. Mix de ingrediënten in een schaal met een garde tot een gladde massa.

3. Vul de mok halverwege en plaats deze in de magnetron. Bak de mug cake 3-4 minuten op de hoogste stand in de magnetron.

4. Garneer met de verse aardbeien en slagroom naar wens.

Maakt 1 grote portie.

Glutenvrije mug brownie

5. Glutenvrije Mug Brownie

Een glutenvrij variatie op een mug cake is vrij eenvoudig, zeker in het geval van een mug brownie, die rechtstreeks uit de mok wordt gegeten en dus niet veel structuur nodig heeft.

Ingrediënten:

1/4 kop glutenvrije tarwebloem, quinoa, of andere glutenvrije bloem
1/4 kop bruine basterdsuiker
2 eetlepels (ongezoete) cacaopoeder
halve theelepel zout
2 eetlepels olijfolie of andere milde plantaardige olie
2 eetlepels melk, koffie of water

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een grote koffiemok. Klop de melk en de olie er doorheen met een vork tot het geheel een gladde massa is, zonder klonten.

2. Plaats hem in de magnetron op hoogste stand voor 1 minuut, controleer na 30 seconden hoe het er mee staat — hij is klaar als de bovenkant wat steviger is, maar nog steeds wat klef — net als de beste brownies. Eet ‘m warm op en geniet!

BRON: Babble